2012 m. kovo 13 d., antradienis

Risotto




Reikės (3 porcijos):

1l sultinio;
2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
sviesto gabalėlio;
pusės smulkiai pjaustyto svogūno;
1 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės;
2 smulkiai pjaustyti salierų stiebų;
200gr ryžių;
2 taurių sauso baltojo vyno;
druskos, pipirų;
50gr. sviesto;
saujos sūrio.

Užkaiskite sultinį. Gilioje keptuvėje arba puode, su alyvuogių aliejumi ir sviestu, pakepinkite svogūną, česnaką ir salierus maždaug 10-15 min (ant silpnos ugnies). Jie neturi pakeisti spalvos! Kai daržovės suminkštės, suberkite ryžius ir padidinkite karštį.
Maišykite juos 1-2min, kol pasidarys skaidroki. Tuomet supilkite vyną ir toliau maišykite.
Kai vynas susigers, įpilkite samtį sultinio ir berkite gerą žiupsnį druskos. Sumažinkite karštį. Pilkite sultinį po samtį, lukteldami, kol visas susigers, maišykite ir spauskite iš ryžių krakmolą. Tai truks maždaug 15min.
Paragaukite. Jei ryžiai neišvirę, toliau pilkite sultinį, kol ryžiai išvirs. Jeigu nebaigus virti pristigs sultinio, įpilkite verdančio  vandens.
Nukelkite keptuvę nuo ugnies dėkite sviestą ir sūrį. Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą ir palikite  10 min pastovėti.

Skanaus!
 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą