2012 m. kovo 4 d., sekmadienis

Pyragas su vynuogėmis

          Labai skanus, saldus pyragas...


          Reikės:
  • sviesto, manų tortinei patepti;
  • 4 dideli kiaušiniai;
  • 270gr cukraus;
  • 180gr išlydyto sviesto;
  • 120ml alyvuogių aliejaus;
  • 170ml pieno;
  • 1a.š. vinilinio cukraus;
  • 400gr miltų;
  • 1 1/2a.š.kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 1 citrinos ir 1 apelsino žievelės;
  • 600gr juodųjų vynuogių ((saldžių)perpjautų per pusę ar į keturias dalis) arba mėlynių.
          Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir ištepkite 25cm skersmens tortine sviestu, pabarstykite manais ir išklokite kepimo popieriumi.
          Kiaušinius išplakti su cukrumi iki kol sutirštės ir bus šviesiai geltonas. Supilkite sviestą, alyvuogių aliejų, pieną, vanilinį cukrų. Gerai šmaišykite ir sudėkite persijotus miltus, druską ir kepimo miltelius. Sudėkite citrinos ir apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Palikite 10min pastovėti ir tuomet įmaišykite pusę uogų. Supilkite tešlą į tortinę ir dėkite į orkaitę 15 min. Tada ištraukite ir sudėkite likusias uogas, švelniai spustelkite jas į tešlą. Grąžinkite į orkaitę ir kepkite 35-40min. Pyragas turi būti gana kietas ir gelsvai rudas. Palikite tortą ant grotelių 10min, kad atvėstų.

          Skanaus!

2 komentarai:

  1. Tiesą sakant tik visai neseniai pirmą kartą pamačiau pyragą su vynuogėmis, bet ragauti dar neteko.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Būtinai pabandykit! Pyragas labai skanus ;)

    AtsakytiPanaikinti