2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Purūs ledkalniai su persikų kremu

          Labai skanus, purus, lengvai pagaminamas desertas...



         
          Reikės (2 porcijos):
  • 3 kiaušinių (baltymai atskirti nuo trynių);
  • 100gr cukraus;
  • 100ml grietinėlės arba riebaus pieno;
  • 1v.š. krakmolo;
  • 4-5 gabalėliai šokolado, 10-12 razinų šokolade, smulkintų migdolų ar kokosų;
  • žiupsnelis druskos arba citrinos rūgšties;
  • 500gr. konservuotų persikų.
         Kiaušinių baltymus su druska ar citrinos rūgštim išplakti iki putų, pilti pusę cukraus ir išplakti iki standžių putų. Sudėti smulkintą šokoladą ar kitą įdarą, išmaišyti ir atsargiai sudėti (neturi būti tuštumos) į paruoštus (į vidų įdėti kepimo popieriaus) stiklinius indelius, kuriuos galima dėti į mikrobangę. Kai sudėsit į indelį, peiliu perbraukit per kraštus (kaip sufle) ir dėkit į mikrobangų krosnelę (galingumas 800) 1min. Tuomet porą sekundžių palaukite ir, išėme iš mikrobangės, pastatykite į šaldytuvą 30min arba daugiau. Tuo metu paruoškite kremą. Trynius suplakite iki šviesaus kremo su cukrumi ir krakmolu.  Persikus sumaišykite su pienu ir išplakite plaktuve iki vientisos masės. Pakaitinkite iki užvirimo ir, dėdami po šaukštą, į kiaušinių masę sudėkite pusę persikų. Gerai išmaišykite, pilkite atgal į puodą ir kaitinkite (maišydami), kol sutirštės.




Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą