2012 m. vasario 22 d., trečiadienis

Angliška svogūnų sriuba




      Reikės:
  • 1 nedidelis poras;
  • 2 dideli arba 3 vidutiniai svogūnai;
  • 1 skiltelė česnako;
  • provanso, arba kitos mėgiamos žolelės;
  • druska, pipirai;
  • 1 v.š sviesto;
  • aliejaus kepimui;
  • sultinio.
  • duonos(pvz.: ciabatta);
  • sūrio.
      Taigi... Sultinį galite naudoti kokį norite, galima net su sultinio kubeliu, tačiau mano manymu, skaniausia sriuba būna tada, kai ją gaminame savarankiškai. Aš dažniausiai darau taip: paukštieną, mėsą iškepu su mėgiamais prieskoniais (dažnai gamindama mėsą kaip pagrindinį patiekalą, padarau šiek tiek daugiau, kad kitą dieną galėčiau išsivirti sultinį ). (4 blauzdelės, 6 sparneliai, krutinėlė arba 300gr mėsos / 2litrai vandens). Į puodą sudedu 1 nuluptą svogūną arba 1/4 poro, 2-3 skilteles česnako, 4-5 lauro lapai, porą pipirų žirnelių, mėsą, užpilu vandeniu ir verdu ant nedidelės ugnies 30min, jeigu  suverda, įpilu dar šiek tiek vandens, vėl užverdu, įberiu druskos ir sultinys gatavas ;).
     Na, o dabar svogūnai. Juos supjaustome pusžiedžiais, česnaką - plonais griežinėliais. Į gilią keptuvę pilame aliejų, sviestą. Kai sviestas ištirpsta, dedame česnaką ir po kelių sekundžių sudedam svogūną. Įberiame druskos, pipirų, šiek tiek vandens, uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį ir troškinam 20-25 min. Poto įberiame žoleles, supilame sultinį ir paverdame dar 10 min.
     Kol sriuba verda, supjaustome duoną griežinėliais, pabarstome tarkuotu sūriu ir dedame  į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
    Į lėkštę pilame sriubos ir ant viršaus dedame duoną.

   Skanaus!

   P.S. Jeigu norite, prieš baigiant virti sriubą, įtrkuokite šiek tiek sūrio ir gerai išmaišykite. ;)

1 komentaras:

  1. Kokia nostalgiška lėkštė! Nors "tada" "visi" "tokias" turėjo, man ji visuomet primena tėvų namus ir šeimos šventes...

    Svogūnų sriuba - šauni - esu virus, tai net nustebau, kad tų svogūnų - nei kvapo :)

    AtsakytiPanaikinti