2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

Vegetariška duona

      Iš tiesų nesu duonos mėgėja, tačiau norėjau kažką išsikepti. Kadangi po sulčių spaudimo liko nemažai daržovių minkštimo, kurio nenorėjau išmesti, nusprendžiau paeksperimentuoti. Sumaišiau viską negalvodama apie proporcijas ir kaip nekeista, pataikiau. Beje, tą patį galima padaryti ir su šviežiai tarkotuom daržovėm ar vaisiais. Skonis bus labiau jaučiamas, nors ir taip buvo skanu. ;)



      Reikės:
  • 300gr miltų;
  • kelių saujų daržovių - vaisių minkštimo (pas mane buvo 1 didelės morkos, nedidelio saliero, kelių cm imbiero, 1 obuolio);
  • pusės v.š. cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 3 kiaušinių;
  • 11gr. sausų mielių;
  • pusės stiklinės šilto pieno;
  • 1 v.š. aliejaus.
        Išplakite kiaušinius su druska. Miltus sumaišykite su mielėmis, cukrumi, daržovių minkštimu ir supilkite kaiušinius. Gerai išmaišykite ir po truputį pilkite pieną bei aliejų (tešla turi būti tokia, kad galėtumėte minkyti, jeigu per skystą, įdėkite daugiau miltų). Tešlą išminkykite ir grąžinkite į dubenį, pabarstykite miltais, uždenkite šlapiu rankšluosčiu - skudurėliu ir dėkite į šiltą vietą 1-1,5val. Kai tešla iškils dvigubai, ją suminkykite ir dėkite į paruoštą formą (mano buvo stačiakampė 20x8x6) (kraštus patepkite sviestu, pabarstykite manų kruopom, o į dugną dėkite kepimo popierų). Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C, 30min. Jeigu jūsu formelė bus kitokia, laikas skirsis, tad po 20min patikrinkite. Labai skanu patepus sviestu.

        Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą