2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

Kiauliena vietnamietiškai su troškintom daržovėm

  Šiuo metu tai vienas mėgiamiausių mano patiekalų. Saldu, rūgštu, sūru ir švelnu. Tiosiog nuostabus derinys.
Labai žaviuosi vietnamiečių virtuve,nes  šie žmonės moka praktiškai iš nieko padaryti nuostabų patiekalą! Svarbiausia yra visada ragauti ir prieskonių dėti tiek, kiek JUMS atrodo jų turi būti.

        Ryžiai:
  Ryžius aš paruošiau 4-5 valandom anksčiau, kadangi norėjau, kad jie suliptų ir gautusi kvadratukai.
  Ryžius maišeliuose(!) išvirti, kaip nurodyta ant pakelio.Nupilti, jeigu liko, vandenį ir palikti, kad suliptų.
  Kai mėsa ir daržovės bus gatavos, atsargiai išimti ryžius iš maišelio ir supjaustyti į 6-8 dalis.
 P.S. Man patiko ir šalti ryžiai, tačiau jei norite, kad jie būtų šilti, prieš dedant ant jų likusius ingridientus, pašildykite (jau sujaustytus).

        Vietnamietiškai kiaulienai reikės:
  •  1 kg kiaulienos (naudojau sprandinę, tačiau galima naudoti bet kokią mėsą. Originaliame recepte sakė, kad galima naudoti pačią pigiausią, riebią dalį);
  • 300 gr cukraus;
  • 4 skiltelės česnako;
  • 1 citrinos sultys (jeigu jums trūksta rūgštumo, galima dar įdėti citrinos rūgšties);
  • 1-2 v.š. tarkuoto imbiero;
  • druska, čili pipirai pagal skonį;
  • 1-2 v.š. sojos padažo.
  • Šiek tiek vandens(nebūtinai);
  • porą žalių svogūnų laiškų (nebūtinai).

   Kiaulieną supjaustyti ndidelėmis juostelėmis, česnaką susmulkintį. Į įkaitinta keptuvę supilti pusę cukraus, kad karamelizacija vyktų greičiau, įpilti 1 a.š. citrinos sulčių. Į sirupą įdėti kiaulieną ir kai tik ji pasidengs karamelę, padidinti ugnį ir įpilti likusį cukrų, čili, sojos p., citrinos sultis, imbierą, česnaką, truputį vandens ir troškinti 5min. Įmesti pjaustytą svogūną, pamaišyti ir, išjungus ugnį, palikti darkelioms minutėms.

      Daržovės:
  •    Aš ėmiau 2 paprikas ir pusę sariero. Tinka įvairios šaldytos daržovės.
  •    Druska, provanso žolelės.
  •    Stiklinė vandens.
  Supjaustyti daržoves juostelėmis. Kol kaiulina kepa, pakepinti daržoves ant vid. ugnies, įdedant šiek tiek druskos. Kai daržovės pradės leisti sultis, įpilti stiktinę šilto vandens ir, uždengus dangčiu, troškinti, kol beveik visas skystis išgaruos. Įberti žoleles ir dar truputį patroškinti.

   Ant ryžių dėti kiaulieną, ant viršaus daržoves ir užpilti likusiu padažu. Puošti žaliais svogūnais ar sezamais.


     Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą