2012 m. vasario 14 d., antradienis

Desertas "Griliažas"

            Šis desertas purus,  lengvas ir saldus. Turint iš anksto paruoštą griliažą, šį skanumyną greitai galima paruošti netikėtai užklupus svečiams.

            Taigi 4-5 nedidelėms porcijoms reikės:
  • 200 ml riebios grietinėlės;
  • 1 a.š. želatinos;
  • 1 v.š cukraus ( galima dėti mažiau, kadangi griliažas saldus).
            Griliažui (gaunasi nedidelis stiklainis) reikės:
  • 3 saujos lukštentų žemės riešutų;
  • 200 gr cukraus.

             Pirmiausiai pasigaminame griliažą. Į keptuvę supilti cukrų ir palaukti, kol pasidarys karamelė.
 Tuomet sudėti riešutus, greitai sumaišyti su karamelę ir, išjungus ugnį, greitai perdėti riešutus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikti kol sustings(turi būti kaip saldainis). Kai griliažas sukietės, suskaldyti į nedidelius gabalėlius ir susmulkinti su kavamale.

             Grietinėlę suplakti su cukrumi, palaipsniui supilant ištirpusią želatiną, iki standžių putų. Sudėti į indelius pusę grietinėlės, kelis šaukštelius griliažo ir ant viršaus sudėti likusią grietinėlę (galima tiesiog į visą grietinėlę sudėti apie 10 šaukštelių griliažo ir sumaišyti (tuomet gausis griliažo skonio grietinėlė).

              Skanaus!

2 komentarai:

  1. Kažin taip supylus cukrų į keptuvę tikrai gausis karamelė? Laukti ilgai reiks? O gal vistik reiktų pakaitinti? ;-))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įpili cukrų į keptuvę, statai ant vid. ugnies ir kaitini kol paruduos. Laukti reikia 3-5 min. Kai cukrus pradės tirpti, galima biški pamaišyti, kad greičiau būtų. ;)

      Panaikinti