Taigi 4-5 nedidelėms porcijoms reikės:
- 200 ml riebios grietinėlės;
- 1 a.š. želatinos;
- 1 v.š cukraus ( galima dėti mažiau, kadangi griliažas saldus).
- 3 saujos lukštentų žemės riešutų;
- 200 gr cukraus.
Pirmiausiai pasigaminame griliažą. Į keptuvę supilti cukrų ir palaukti, kol pasidarys karamelė.
Tuomet sudėti riešutus, greitai sumaišyti su karamelę ir, išjungus ugnį, greitai perdėti riešutus į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikti kol sustings(turi būti kaip saldainis). Kai griliažas sukietės, suskaldyti į nedidelius gabalėlius ir susmulkinti su kavamale.
Grietinėlę suplakti su cukrumi, palaipsniui supilant ištirpusią želatiną, iki standžių putų. Sudėti į indelius pusę grietinėlės, kelis šaukštelius griliažo ir ant viršaus sudėti likusią grietinėlę (galima tiesiog į visą grietinėlę sudėti apie 10 šaukštelių griliažo ir sumaišyti (tuomet gausis griliažo skonio grietinėlė).
Skanaus!
Kažin taip supylus cukrų į keptuvę tikrai gausis karamelė? Laukti ilgai reiks? O gal vistik reiktų pakaitinti? ;-))))
AtsakytiPanaikintiĮpili cukrų į keptuvę, statai ant vid. ugnies ir kaitini kol paruduos. Laukti reikia 3-5 min. Kai cukrus pradės tirpti, galima biški pamaišyti, kad greičiau būtų. ;)
Panaikinti