2013 m. kovo 5 d., antradienis

Azijietiški koldūnai

   Pagaliau pavasaris. Nors už lango dar matomas sniegas, mintyse jau šilta ir gera. Laukiu nesulaukiu, kada pagaliau galėsiu mėgautis barbeque. Na, o kol dar nėra galimybės pasidžiaugti šilta laužo liepsna, siūlau jums sušilti nuo azijietiškų koldūnų su mėsa. Tai labai skanūs koldūnai: aštroki, sultingi ir labai minkšti.

  Reikės:

Tešla
350g. miltų;
165ml  karšto vandens;
60ml šalto vandens.

Į miltus supilti karštą, o vėliau šaltą vandenį. Viską gerai išmaišyti. Jei reikia įdėkite dar šaukštą miltų. Paminkykite tešlą iki vientisos konsistencijos. Tešla turi būti labai minkšta. (Kad tešla neliptų prie rankų, sutepkite jas trupučiu aliejaus :) ) Paruoštą tešlą dėkite į šaldytūva 1 valandai.

Kol tešla šaldytuve, paruoškite įdarą.

350g maltos kiaulienos;
2 v.š. šilto vandens;
2 skiltelės česnako (smulkintos);
1 mažas svogūnas (smulkintas);
2 cm dydžio imbiero gabaliukas (smulkintas);
2 v.š. sojų padažo;
1 a.š. aliejaus;
1 v.š. sezamo sėklų;

Viską sumaišykite. Jeigu reikia įdėkite šiek tiek druskos.

Iš tešlos padarykite plonus apskritimus, dėkite įdaro ir gerai užspauskite kraštus.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite koldūnus iš abiejų pusių porą minučių. į keptuvė pilkite vandens, kad iki pusės apsemtų koldūnus.Uždenkite dangčiu ir ruoškite 4-5 minutes, kol sumimkštės.
Paruoštus koldūnus pabarstykite čili pipirais ir patiekite su sojos padažu.



Skanaus!

2 komentarai:

  1. Labai idomi konsistensija iskepusio kolduno, tokia tampri. I tesla dejau druskos tai siek tiek per suru buvo kai valgiau su sojos padazu.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Na, nors ir buvo sūroka, visgi tikiuosi, kad patiko ir bandysite dar kartą. O jeigu nėra sojos padažo ar dėl sūrumo nėra galimybės su juo valgyti, tai siūlau išbandyti tokį padažiuką : 1 dalis acto + 3-4 dalys vandens (priiklausomai nuo norimo skonio) + šiek tiek tarkuoto imbiero. irgi labai skanu. :)

      Panaikinti