2012 m. gegužės 4 d., penktadienis

Vištiena parmesan



Vištienai reikės (6 porcijos):
vištienos krutinėlės (3)
džiūvesėliai (1 1/2stiklinės)
alyvuogių aliejus (1v.š.)
parmezanas arba džiugas (1/2stiklinės)
miltai (1/2stiklinės)
česnakų milteliai-granulės (1 1/2a.š.)
baltymai (2)
vanduo (1v.š.)
pomidorų padažas, pirktinis arba gamintas namuose (1 1/2 - 2stiklinės)
mozzarella (1-2 rutuliukai), arba sauja paprasto sūrio

Kiekvieną vištienos krutinėlę perpjaukite horizontaliai per puse.
Kiekvieną puselę dėkite į plastikinį maišelį ar maistine plėvele ir atmuškite ja su mėsos plaktuku iki maždaug 0,5cm storio.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
Kepimo skardą patepkite aliejumi.
Džiūvėsėlius sumaišykite su al. aliejumi ir jei norite - žolelėmis. Kepkite orkaitei maždaug 10 min, kol paruduos.
Atvėsinkite džiūvėselius ir sumaišykite juos su parmezanu.
Kitame inde sumaišykite miltus su česnako milteliais.
Trečiame inde išplakite baltymus su vandeniu iki kol pasirodys burbuliukai.
Vištienos puseles pabarstykite pipirais ir druska.
Krutinėlę apvoliokite miltuose, tuomet baltymuose ir galiausiai - džiūvesėliuose(jie turi gerai prilipti prie krutinėlės).
Dėkite vištieną į skardą ir kepkite maždaug 10min.
Ištraukite krutinėles iš orkaitės ir ant kiekvienos dėkite po 2 šaukštus padažo ir sūrio.
Dėkite krutinėlę atgal į orkaitę ir kepkie, kol sūris išsilydys (3-4min)

Pomidorų padažas (maždaug 2 stiklinės):

Lupti pomidorai (800gr skardinė)
4 skiltelės česnako
pomidorų pasta (1v.š.)
alyvuogių aliejus (1v.š.)
aitriosios paprikos (šiek tiek)
1 raudonoji paprika (nebūtinai)
žolelės
druska, pipirai, cukrus

Keptuvėje ant vid. ugnies pakepinkite česnaką, aitriąsiąs paprikas, pomidorų pastą ir aliejų. (apie 2 min)
Supilkite pomidorus (panaigykite juos, kad būtų mažiau gabalėlių) ir pjaustytą papriką.
Troškinkite, kol paprika suminkštės.
Pagal skonį dėkite žolelių, duskos, pipirų ir cukraus.

Skanaus!







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą