Reikės:
- 1 nedidelis poras;
- 2 dideli arba 3 vidutiniai svogūnai;
- 1 skiltelė česnako;
- provanso, arba kitos mėgiamos žolelės;
- druska, pipirai;
- 1 v.š sviesto;
- aliejaus kepimui;
- sultinio.
- duonos(pvz.: ciabatta);
- sūrio.
Na, o dabar svogūnai. Juos supjaustome pusžiedžiais, česnaką - plonais griežinėliais. Į gilią keptuvę pilame aliejų, sviestą. Kai sviestas ištirpsta, dedame česnaką ir po kelių sekundžių sudedam svogūną. Įberiame druskos, pipirų, šiek tiek vandens, uždengiame keptuvę dangčiu, sumažiname ugnį ir troškinam 20-25 min. Poto įberiame žoleles, supilame sultinį ir paverdame dar 10 min.
Kol sriuba verda, supjaustome duoną griežinėliais, pabarstome tarkuotu sūriu ir dedame į orkaitę, kad sūris išsilydytų.
Į lėkštę pilame sriubos ir ant viršaus dedame duoną.
Skanaus!
P.S. Jeigu norite, prieš baigiant virti sriubą, įtrkuokite šiek tiek sūrio ir gerai išmaišykite. ;)
Kokia nostalgiška lėkštė! Nors "tada" "visi" "tokias" turėjo, man ji visuomet primena tėvų namus ir šeimos šventes...
AtsakytiPanaikintiSvogūnų sriuba - šauni - esu virus, tai net nustebau, kad tų svogūnų - nei kvapo :)