Tokias salotas dažniausiai gaminu, kai lieka kokios nors keptos mėsos, pvz.: vištienos, kalakutienos, kiaulienos ir t.t. Svarbu, kad mėsytė būtų neriebi, o sūris gali būti bet koks: brie, su pelėsiais, feta, paprastas fermentinis( tarkuotas). Kadangi norėjau greitai pavalgyti dirbant su kompiuteriu, visus ingridientus dėjau į salotų lapą ir tuomet susukau į vamzdelį. Paprasta, lengva, mažai purvinų indų ir svarbiausia, įdomu (bent jau vakams).
Taigi salotoms reikės:
- Kiniškų salotų;
- pomidorų;
- salierų;
- sūrio;
- mėsos.
Padažui (4-5 vamzdeliams, arba nedideliam indeliui salotų):
- 3 v.š. naturalaus jogurto;
- 1 a.š. citrinos sulčių;
- provanso žolelių;
- druskos;
- šiek tie aitriųjų paprikų miltelių.
Pomidorus, sūrį, mėsą supjaustyti kubeliais, salierą - pusžiedžiais. Visko po truputį sudėti į salotų lapą, užpilti padažo ir susukti į vamzdelį. :)
Skanaus!
Puikiai
AtsakytiPanaikinti