2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Kepta vištiena su špinatais

 Lengvai pagaminamas patiekalas, nereikalaujantis daug ingredientų.Vištiena gaunasi minkšta ir sultinga.

     Vištienai reikės:

  • 1 kg blauzdelių;
  • alyvuogių aliejaus;
  • drusko ir juodųjų pipirų;
  • provanso žolelių;
  • 5 lauro lapai;
  • 3 nenuluptos česnako skiltelės;
  • 1didoka citrina, perpjauta į 4 dalis.

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Įtrinkite vištieną aliejumi, druska, pipirais, provanso žolelėmis, sudėkite į kepimo indą, išdėliokite laurų lapus, citriną (prieš tai išspauskite sultis). Kepkite 35-40 min. Po 25 minučių ištraukite ir apšlakstykite mėsą sunka ir vėl kiškite į orkaitę.

     Špinatams reikės (2 porcijos):

  • 100gr špinatų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelė;
  • druskos ir pipirų;
  • Pusės citrinos sulčių.
Į didelę keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, sudėkite griežinėliais pjaustytą česnaką. Kai jis truputį pakeis spalvą, dėkite špinatus ir, maišydami, pakepkite porą minučių. Išjunkite ugnį, įberkite druską ir pipirus, apšlakstykite citrinos sultimis, kad jaustusi rūgštumas.


Skanaus!

Šaltinis: Jamie Oliver

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą