2012 m. vasario 24 d., penktadienis

Pyragas su baklažanais ir pomidorais

          Kartais norisi kažko be mėsos. Šis pyragas tokiomis dienomis puikai tiks...;)



          Reikės:

           Trapiai tešlai (aš dariau iš pusės, bet visada geriau turėti daugiau, negu mažiau, beto tešlą galimą užšaldyti ir laikyti 1mėn.)
  • 500gr miltų;
  • 250gr sviesto arba 200gr taukų;
  • 50gr. sūrio, pvz, Džiugo;
  • žiupsnelis druskos;
  • džiovintų žolelių;
  • 1 kiaušinio;
  • porą šaukštų pieno.
           Persijokite miltus, įberkite druskos, žoleles. Dėkite šaltą sviestą ar taukus ir sūrį. Viską sumaišykite, kad gautumėte nedidelius gumuliukus. Tuomet įmuškite kiaušinį ir pilkite pieną (po biški!). Tešla turi gautis kaip drėgnas smėlis. Kad tešla būtų trapi, jos neminkykite, o suspauskite į rutulį. Uždenkite plėvele ir palaikykite kelias valandas šaldytuve. Poto iškočiokitei kelių milimetrų storio lakštą. Sudėkite į formą, pradurkite šakute kelias skylutes ir ant tešlos dėkite žirnius kepimo popieriuje (kad neprarastų formos). Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C apie 10min.

          Įdarui
  • 1 baklažanas;
  • 2-3 vidutiniai svogūnai;
  • 3 blanširuoti pomidorai;
  • 150 gr. sūrio (bet kokio);
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • druskos, pipirų, džiovintų žolelių;
  • 0,5l sultinio.
            Daržoves ir sūrį supjaustykite kubeliais, svogūnus pusžiedžiais. Svogūnus patroškinkite, kol suminkštės. Tuo metu paruoškite sultinį ir užpilą. Į indelį pilkite citrinos sultis, prieskonius ir tuomet alyvuogių aliejų bei 3-4 šaukštus sultinio. Kai tešla apkeps, ant dugno dėkite svogūnus, tada baklažanus ir pomidorus, užpilkite užpilą ir dėkite sūrį. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C 30-40min, kol daržovės suminkštės. Po 20min aš įpyliau porą šaukštų sultinio, tačiau tai nebūtina.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą