2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Plikyti pyragaičiai su kremu, profiteroliai

     Nevisada pasiseka padaryti tai ko nori, ir kad atrodytų taip kaip nori... Profiteroliai šiaip yra kaprizingas desertas, o jei dar užsimirši ir padarysi kažką ne taip, jie subliukš. Tai vat... Kadangi jų dariau 1 partiją ir jie subliuško, nusprendžaiu paversti juos ala pyragaičiais su pertepimu.


     Profiteroliams reikės (apie 15 vidutinių pyragaičių):
  • 200ml vandens;
  • 85gr sviesto;
  • žiusnelio druskos;
  • 115gr miltų;
  • 1 a.š. cukraus;
  • 3 kiaušinių.
       Į nedidelį puodą supilti vandenį ir gabalėliais pjaustytą sviestą, berti druską ir cukrų, kai sviestas ištirps ir skystis užvirs, berti miltus ir greitai maišyti, kol tešla atstos nuo sienelių ir nebelips prie šaukšto. Palikti trumpam atvėsti (10-15 min)
       Kai tešla atvės, negreitai maišant įmušti po vieną kiaušinį (tik nedėkit visų iš karto!). Sudėti tešlą į konditerinį maišelį plačiu antgaliu ir formuoti pyragelius ant kepimo popieriumi išlotos skardos (na, arba šaukštu).
       Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200C 10min. (kai tik įdedat profiterolius, į kitą skardą, esančią po profiterolias, įpilkite puodelį vandens, garai padės jiems iškilti.), tuomet vos vos pradarykite dureles, išleiskite garą ir kepkite dar 15-20 min (laikas priklauso nuo dydžio).
       Kol pyragaičiai kepa, pasidarykite kremą : 100ml grietinėlės sumaišykite su 125gr ricotta sūriu ir 4 v.š. cukraus. Gerai išplakite ir įpilkite 1v.š. apelsinų sulčių bei šiek tiek apelsinų žievelės (be baltosios dalies).Dar kartą gerai išmaišykite.
       Ištirpinkite 100 gr šokolado ir sumaišykite su keliais šaukštais cukraus sirupo (1/1).
       Kai profiteroliai atauš, įdarykite juos kremu ir apipilkite šokoladu.
       Na, o jeigu subliuško, dėkite šiek tiek kremo ant vieno profiterolio ir uždenkite kitu. Apipilkite šokoladu.

      P.S. Na, o čia tie patys profiteroles! ;)



     Skanaus!
   

5 komentarai:

  1. Mia, nereikia jokios skardos su vandeniu!!!! Čia kažkoks naujoviškas ir visai ne plikytiems skirtas kepimo būdas :) Plikyti kaip tik yra džiovinami, garai susidaro pyragaičio viduje dėl didelės tešlos dregmės, o ne orkaitėje :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepant plikytus pyragaičius jokiu būdu negalima atidaryti orkaitės durelių po 10 min. Tada jie tikrai sukris. Niekada nededu skardos su vandeniu, ir pyragaičiai puikiausiai iškyla. Vanduo reikalingas nebent sūrių pyragams kepti.Sėkmės ateityje :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū už patarimus. Na, kiek darydavau pagal šį receptą, pavykdavo, bet gal vis dėlto be garų lengviau. Būtinai pabandysiu. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Be to labai priklauso nuo orkaitės - man net maži sausainukai kepa 15-30 minučių, tad nepasikliaut aklai instrukcija. Nežinau iš kur ėmei receptą, bet kepimo laikas tikrai nėra tikslus. Gera labai Nea formulė - 10 min kepti 220, po to dar 10-20 min ant 200 laipsnių. O dėl vandens orkaitėje ir aš pritariu - visiška nesąmonė.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na, dėl laiko tai jo... Pagal receptą rašiau, tai kažkaip neatkrepiau dėmesio, bet čia ir nuo dydžio aišku priklauso... Ištaisiau. O kas liečia garus, tai jie tikrai nekenkia, viskas puikiai iškyla. Tiesiog norėjau parodyti idėją, kaip galima patiekti, o klaida mano buvo pačioje tešloje, o ne kepime ;)

    AtsakytiPanaikinti